Het belang van het hebben van een bewuste leefstijl

Een bewuste leefstijl creëren, kan op verschillende manieren. Het gaat er vooral om dat je een manier van leven vindt die bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Kijk naar de dingen die je in je huidige leefstijl graag zou willen veranderen en ga daar actief mee aan de slag. Vaak bedenken mensen zich aan het begin van het nieuwe jaar dat ze willen beginnen met het in uitvoering brengen van hun goede voornemens. Máár eigenlijk kun je ieder moment beginnen met verandering. Gewoon wanneer jij voelt dat je er klaar voor bent. Een bewuste leefstijl ziet er dan ook voor iedereen anders uit.

Gezonder leven en denken aan de planeet

Een belangrijk punt waar veel mensen meer aandacht aan kunnen geven, is het hebben van een gezond eetpatroon. Gezonde voeding is gevarieerde voeding. Zo krijg jij alle vitamines en mineralen binnen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Je wordt minder snel ziek en gaat je fysiek en mentaal beter voelen. Ook is het belangrijk om genoeg te drinken. En dan niet zoals bij binge drinking: het nuttigen van alcohol. Wánt laat het duidelijk zijn dat dit echt niet past bij een bewuste leefstijl! Drink vooral water en thee zonder al te veel toevoegde suiker. Kijk daarnaast hoe je betere keuzes kunt maken met betrekking tot duurzaamheid. Denk aan de producten die je koopt in de supermarkt of bij welke winkelketens jij graag je kleding koopt. Sta stil bij alle keuzes die je maakt en kijk waar je stukje bij beetje verandering aan kunt brengen. Ben niet te streng voor jezelf en onthoud dat alle beetjes helpen. Probeer producten die bijvoorbeeld over de datum zijn niet meteen weg te gooien. Kijk, ruik en proef eerst, want vaak zijn deze producten gewoon nog goed! Zo ga je voedselverspilling tegen en zorg je al beter voor de planeet waarop je leeft.

Bewust omgaan met je vrije tijd

Ook is het belangrijk voor je mentale gezondheid om bewust om te gaan met je vrije tijd. Wil jij fitter worden en je conditie verbeteren? Ga dan regelmatig een rondje fietsen of wandelen. Ook kun je een sport beoefenen of een wekelijkse activiteit plannen waar jij je goed bij voelt. Dit zou je natuurlijk ook met je vrienden kunnen doen! Zo werk je niet alleen aan je lichaam, maar onderhoud je ook gelijk je sociale leven. Maak tijd vrij voor de dingen en mensen die voor jou belangrijk zijn. Dit zijn de eerste stappen naar een bewustere leefstijl!